Kardamono ankštys su sėklomis

8.00

Žodis „kardamonas” kilęs iš arabiškojo „šildyti” ir iš tikrųjų pasižymi šildančiomis savybėmis. Šią savybę lemia du skirtingi eterių junginiai, esantys kardamono sėkloje iškart po išoriniu sluoksniu. Tai gėlių, vaisių ir saldaus aromatų junginiai – linalolis ir acetato eteris, ir skvarbus eukalipto eteris – cineolis. Kardamono skonis aštrus ir aitrus. Plačiai naudojamas saldžių patiekalų gamyboje. Juo gardinamos saldžios košės, saldūs plovai, saldūs jogurtai, šokoladas, vaisių salotos, tortai, meduoliai, pyragaičiai, keksai, kompotai, duonos, sausainiai, arbatos, kisieliai. Indijoje ir Kinijoje jo įdeda į arbatas (garsusis indiškas „čai”) (50g)

Kategorijos: ,