Avižų- Gyva- Gerųjų mikroorganizmų kultūrų bei fermentų koncentratas (1000ml) Stiklinė tara

14.00

GYVA – fermentuotas avižų produktas
Neutralaus skonio probiotinis koncentratas
Nepasterizuotas, nealkoholinis, kocentruotas, veganiškas.
Apie produktą:
GYVA – tai Lietuvoje pagamintas gilios fermentacijos produktas – GERŲJŲ (rūgimo)
MIKROORGANIZMŲ kultūrų bei fermentų koncentratas. Tai maisto priedas mūsų mikrobiotai. GYVA gali padėti virškinimui ir žarnyno veiklai. Gali padėti stiprinti imunitetą.
Viename šio koncentrato grame yra milijardai gyvų Lacto ir Bifido bakterijų, kas patvirtinta
laboratoriniais tyrimais.
GYVA efektyvumą galimai užtikrina GYVŲ ir AKTYVIŲ Lacto ir Bifido bakterijų gausa. Nuo sausame pavidale parduodamų probiotikų GYVA skiriasi tuo, kad čia gerosios bakterijos yra gyvybingos, aktyvios ir galimai  dauginasi bei veikia iškart, kai tik patenka į organizmą.
Stresas, įtampa, poilsio stoka, prasta mityba, alkoholis, antibiotikai, maistas su konservantais galimai sutrikdo žarnyno mikrobiomo pusiausvyrą, tuomet gali pradėti vyrauti puvimo bakterijos bei grybeliai. Tai gali ypač nepalankiai veikti mūsų imuninę sistemą ir sveikatą apskritai.
Tokiam žarnynui GYVA – didžiausias draugas. Ji gali padėti atstatyti reikiamą žarnyno bakterijų balansą. O mūsų žarnynas- tarsi sveikatos medžio šaknys. Sveikas žarnynas- sveikas žmogus. “Visų ligų priežastys – žarnyne.” Hipokratas
Kokia gerųjų (rūgimo) bakterijų nauda? Žiūrėti mokslinius straipsnius skyriuje: Naudinga informacija.
Vartojimas ir kitas pritaikymas:
Su GYVA gaminamas PROBIOTINIS MAISTAS, kuris gali padėti šalinti ligų priežastis. Tai augalinės kilmės (veganiškas) maistas su GYVA.
Kaip pasigaminti PROBIOTINĮ MAISTĄ?
Tiesiog įmaišyti ar užpilti GYVA ant augalinės kilmės maisto (sriubos, košės, blynai, falafeliai, salotos, mišrainės, daržovių troškiniai, gėrimai, vaisių desertai). Svarbu, kad termiškai paruošto maisto temperatūra neviršytų 45 C, t.y. būtų priimtino gomuriui šiltumo.
Kitas būdas- tiesiog atskiesti GYVA vandeniu iki skanaus rūgštumo ir gurkšnoti prieš/po/valgio metu. Visavalgiai GYVA įmaišo į garnyrus ar vartoja praskiedę vandeniu.
GYVA kiekis turėtų būti NE MAŽESNIS nei 1a.š. vienai maisto porcijai arba 1a.š. stiklinei gėrimo. Įprastinė dozė – 1 v.šaukštas vienai maisto porcijai. Visi nemalonūs pojūčiai vartojant GYVA yra susiję su organizmo valymųsi. Jei tai darosi  nekomfortiška, tiesiog pamažiname GYVA kiekius. Tačiau visada vartojame su kiekvienu valgymu. 1 litro GYVA, naudojant  po 1 v.šaukštą 3k/d užtenka mėnesiui.
GYVA taip pat galima naudoti duonos-pyrago gaminių raugui, pilti į užmaišomą tešlą blynams.
GYVA galima tepti odą, žaizdas, naudoti odos pylingui, darytis kaukes plaukams, praturtinti augintinių maistą, stipriai atskiedus tręšti kambarinius augalus, auginamas daržoves, žolynus ir net valyti nedidelius vandens telkinius.
Sudėtis:
Geriamas vanduo, avižų dribsniai iki 10%, raugas ( biologiškai aktyvių lakto rūgšties, bifido, jogurtinių ir kt. bakterijų kultūros)
Tinka vartoti iki:  nurodyta datoje ant pakuotės
Laikymo sąlygos: nuo 0˚ iki 10˚C, geriausia šaldytuve.
Maistingumas: 100g produkto energetinė vertė 109/26, riebalų\sočiųjų riebalų rūgščių, g- 0,4/0,12, angliavandenių/iš jų cukrų, g 4,8/1,2, baltymų, g-0,8, druska, g 0,95. Stiklinė tara.
Kategorijos: , ,